home

 • 10 september 2020

  6 gediplomeerd survivalrun trainers!

  Ruim een jaar geleden, hebben wij als vereniging de eerste stappen gezet om, zoals het de wens van de Survivalrunbond betaamd, gediplomeerde survivalruntrainers te hebben.

  Met zes personen hebben we 3 dagen les gehad in allerlei trainingsleer, zowel theoretisch als veel praktijkoefeningen. Al wat restte was het afleggen van een proeve van bekwaamheid. Waarin wij een complete training inclusief warming-up, Kern met vooraf gekozen doelstelling en cooling down gegeven moet worden die door een examinator beoordeeld word. Deze hadden we graag eind vorig jaar willen doen, echter door een onverwachte drukte qua opleidingen en examens werd snel duidelijk dat dat niet ging lukken. Dus maar het voorjaar, maar helaas vanwege Covid 19 met alle beperkingen, niet mogen trainen werd ook dit onmogelijk. Op het moment dat alles weer enigszins mogelijk word, samen een datum gekozen: dinsdag 08-09-2020.

  In de voorbereiding nog een keer samen gezeten, elkaars trainingen bekeken, beoordeeld en besproken om zo tot een goede basis te komen die ingediend is ter beoordeling. Geen van allen bericht terug gehad, wat inhoud dat je deze training in praktijk mag uitvoeren.

  16.00 Eerste 2 groepen met jeugd, Trainers Ingrid en Tjeerd die hun trainingen geven. Uiteraard zijn we allemaal al aanwezig, met een gezonde dosis spanning afwachten op………. De trainingen verlopen naar behoren. Na de training 1 voor 1 de theoretische onderbouwing en kennis toetsen. Iets waarvan Ingrid heeft aangegeven dit helemaal niet te zien zitten. Als eerste Tjeerd. Na ruim 25 minuten de verlossing, de eerste is geslaagd. Opluchting Alom, de 1e is binnen, doelstelling van elke vereniging 1 BTS-er is geslaagd. Ingrid naar de theorie, het duurt en duurt, eigenlijk langer dan we willen wachten. De spanning stijgt, onze spin in het web voor wat betreft de jeugd, diegene die als eerste kleine technische dingetjes ziet die verbeterd kunnen worden. Na een half uur het verlossende woord, ook geslaagd, mede dankzij de snelle herkenning van knopen en veiligheid. Toch handig dat ze lid van de Parcourscommissie is.

  Nu slaan bij mij de zenuwen wel even toe, Rob en ik zijn aan de beurt.

  19.00 uur. Ik begin mijn groepje welkom te heten, vraag naar eventuele bijzonderheden/blessures waar ik rekening mee kan. moet houden en begin met de warming up, rondje om het bos, iets te snel, geen ramp, iets langer de warming up rekken. Na alle rek/strek en krachtoefeningen gericht op de core-spiergroepen fase 3 van de warming up uitgevoerd. Als 1e kern had ik een stuk op tempo ( behorend bij niveau ) lopen zo snel mogelijk een Swing-over maken. Dit 10 minuten lang, zodat bij herhaling van deze training elke deelnemer zijn eigen vorderingen kan merken. 1 swingover meer, makkelijker volhouden..

  Vorderingen worden er zelfs vandaag gemaakt, van geen goede voetklem binnen 10 minuten naar beide armen stabiel op de balk, 2 personen 1 Swingover meer dan vorige keer. Daarna een stukje techniekuitleg, en oefening waarin de atleten enigszins weer tot rust komen gevolg door de cooling down. De theorie Rob als eerste, mooi even tijd om wat te eten, en afleiding te hebben. Als vrij snel lekt uit dat Rob ook geslaagd is, en word even na die tijd bevestigd als hij naar buiten komt. Mijn training is als goed beoordeeld, warming up sluit perfect aan op de kern, onderbouwing in welke categorie hij valt moet ik onderbouwen, en na enig doorvragen blijkt dat deel voldoende. Differentiëring in verschillende niveaus was goed, zeker omdat de groep zo ver uit elkaar ligt. Qua veiligheid maak ik me als Parcourscommissie en Runbouwer geen zorgen, ik grap zelfs dat ik de moeilijke knopen wel zal krijgen, maar dat valt mee. Als nummer 4 krijg ook ik een voldoende.

  Om 20.00 de trainingen van Robin en Gideon, Hun groepjes zijn  vanwege de gunstiger tijd voor volwassenen groter, wat zowel gunstig als ongunstig kan uitpakken. Beide werken hun training af. Eindelijk is Ingrid in staat wat te eten, de  spanning is weg. Naderhand samen in het bos wezen kijken tot ook de laatste trainingen er op zitten, diverse deelnemers blijven gezellig buurten in afwachting van. Zowel Gideon als Robin slagen ook voor hun Proeve van Bekwaamheid, waarmee we als vereniging een 100% score hebben, 6 van de 6 zijn gediplomeerd trainer, Hoe gaaf is dat.

  Voor ons alles Zes een mooie zonnebloem met cadeautje namens de activiteiten-commissie, en een supergave Trainers Hoodie Van Marc Franzen gekregen waarmee we de winter vast goed doorkomen

  Allemaal veel gehad aan de opleiding, bewust wording waarom je iets doet, en dat kan onderbouwen. Met dank aan Eric van den Ham als opleider en Jesper Hommes als examinator.

 • 15 mei 2020

  We zijn weer begonnen

  Nadat we op 29 april de jeugdtrainingen hebben hervat, zijn we op 12 mei weer met de volwassenen groep gestart. Na 8 weken (!) eindelijk weer touwen in de handen en na afloop zere handjes en de nodige spierpijn. We voelden ons als koeien die na de lange winter op stal eindelijk weer de wei in mochten.

  En er wachtte een dubbele verrassing: We hebben als vereniging van de nood een deugd gemaakt door in de periode dat de poort op slot zat de baan te vernieuwen. Wat is die gaaf geworden! 1,5 maand hebben we er met een flinke bouwgroep aan gewerkt. Het was bijna therapeutisch om op die manier toch even in het bos te mogen zijn. Hoewel het wel een trieste aanblik was om de oude baan ontmanteld te zien. Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt, moesten we maar denken. Maar het resultaat mag er zijn. Met chique roestvrijstalen koppelstukken vorderde de bouw gestaag. En nu hebben we een heuse daknet swingover op 5 meter hoogte: het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de baan.

  Wel even geduld totdat ons Corona protocol het weer toelaat om met proeflessen voor nieuwe leden te kunnen starten. We houden jullie op de hoogte.


 • 5 april 2019

  Over Rutbeek Survival

  Rutbeek Survival is sinds september 2013 gevestigd op Het Rutbeek in Enschede. De vereniging heeft sinds de oprichting een enorme groei doorgemaakt en telt zo’n 100 leden, zowel recreatieve sporters als wedstrijdlopers. De ambitie is verder te groeien en de trainingslocatie op termijn uit te breiden. Rutbeek Survival is eind 2014 gestart met het verzorgen van jeugdtrainingen.

  Naast het sporten staat Rutbeek Survival ook voor gezelligheid rondom de trainingen. In de loop van het jaar organiseert de vereniging verschillende activiteiten, zoals een nieuwjaarsduik, waar de leden een actieve rol bij spelen. Ook wordt waar mogelijk nauw samengewerkt met andere op Het Rutbeek gevestigde ondernemers.

Instagram


Facebook

5 months ago

We zijn weer begonnen.

Nadat we op 29 april de jeugdtrainingen hebben hervat, zijn we op 12 mei weer met de volwassenen groep gestart. Na 8 weken (!) eindelijk weer touwen in de handen en na afloop ... See more

8 months ago

Het Rutbeek zoekt voor de komende zomerperiode nieuwe vakantiewerkers!

Houd jij van:
✓ Afwisselend werk?
✓ Lekker bijverdienen?
✓ Buiten werken in de #zon?

En ben jij:
✓ Doordeweeks én in ... See more

8 months ago

Thor survivalrun in Zwolle

« 1 of 20 »