nieuws-activiteiten

Nieuws

 • 20 juli 2022
  • Na een aantal jaren niet door te zijn gegaan zijn, is er weer een wedstrijd op het Rutbeek 

  Durf jij de uitdaging aan? Geef je dan op voor de Rutbeek Survivalrun!
  In twee afstanden bieden wij de uitdaging aan zowel de beginner als de getrainde (recreatieve) survivalaar.
  Bos, water, strand, modder, sloten en hindernissen, je gaat het allemaal weer tegenkomen!
  https://www.rutbeeksurvivalrun.nl/inschrijven

 • 10 september 2020

  Ruim een jaar geleden, hebben wij als vereniging de eerste stappen gezet om, zoals het de wens van de Survivalrunbond betaamd, gediplomeerde survivalruntrainers te hebben.

  Met zes personen hebben we 3 dagen les gehad in allerlei trainingsleer, zowel theoretisch als veel praktijkoefeningen. Al wat restte was het afleggen van een proeve van bekwaamheid. Waarin wij een complete training inclusief warming-up, Kern met vooraf gekozen doelstelling en cooling down gegeven moet worden die door een examinator beoordeeld word. Deze hadden we graag eind vorig jaar willen doen, echter door een onverwachte drukte qua opleidingen en examens werd snel duidelijk dat dat niet ging lukken. Dus maar het voorjaar, maar helaas vanwege Covid 19 met alle beperkingen, niet mogen trainen werd ook dit onmogelijk. Op het moment dat alles weer enigszins mogelijk word, samen een datum gekozen: dinsdag 08-09-2020.

  In de voorbereiding nog een keer samen gezeten, elkaars trainingen bekeken, beoordeeld en besproken om zo tot een goede basis te komen die ingediend is ter beoordeling. Geen van allen bericht terug gehad, wat inhoud dat je deze training in praktijk mag uitvoeren.

  16.00 Eerste 2 groepen met jeugd, Trainers Ingrid en Tjeerd die hun trainingen geven. Uiteraard zijn we allemaal al aanwezig, met een gezonde dosis spanning afwachten op………. De trainingen verlopen naar behoren. Na de training 1 voor 1 de theoretische onderbouwing en kennis toetsen. Iets waarvan Ingrid heeft aangegeven dit helemaal niet te zien zitten. Als eerste Tjeerd. Na ruim 25 minuten de verlossing, de eerste is geslaagd. Opluchting Alom, de 1e is binnen, doelstelling van elke vereniging 1 BTS-er is geslaagd. Ingrid naar de theorie, het duurt en duurt, eigenlijk langer dan we willen wachten. De spanning stijgt, onze spin in het web voor wat betreft de jeugd, diegene die als eerste kleine technische dingetjes ziet die verbeterd kunnen worden. Na een half uur het verlossende woord, ook geslaagd, mede dankzij de snelle herkenning van knopen en veiligheid. Toch handig dat ze lid van de Parcourscommissie is.

  Nu slaan bij mij de zenuwen wel even toe, Rob en ik zijn aan de beurt.

  19.00 uur. Ik begin mijn groepje welkom te heten, vraag naar eventuele bijzonderheden/blessures waar ik rekening mee kan. moet houden en begin met de warming up, rondje om het bos, iets te snel, geen ramp, iets langer de warming up rekken. Na alle rek/strek en krachtoefeningen gericht op de core-spiergroepen fase 3 van de warming up uitgevoerd. Als 1e kern had ik een stuk op tempo ( behorend bij niveau ) lopen zo snel mogelijk een Swing-over maken. Dit 10 minuten lang, zodat bij herhaling van deze training elke deelnemer zijn eigen vorderingen kan merken. 1 swingover meer, makkelijker volhouden..

  Vorderingen worden er zelfs vandaag gemaakt, van geen goede voetklem binnen 10 minuten naar beide armen stabiel op de balk, 2 personen 1 Swingover meer dan vorige keer. Daarna een stukje techniekuitleg, en oefening waarin de atleten enigszins weer tot rust komen gevolg door de cooling down. De theorie Rob als eerste, mooi even tijd om wat te eten, en afleiding te hebben. Als vrij snel lekt uit dat Rob ook geslaagd is, en word even na die tijd bevestigd als hij naar buiten komt. Mijn training is als goed beoordeeld, warming up sluit perfect aan op de kern, onderbouwing in welke categorie hij valt moet ik onderbouwen, en na enig doorvragen blijkt dat deel voldoende. Differentiëring in verschillende niveaus was goed, zeker omdat de groep zo ver uit elkaar ligt. Qua veiligheid maak ik me als Parcourscommissie en Runbouwer geen zorgen, ik grap zelfs dat ik de moeilijke knopen wel zal krijgen, maar dat valt mee. Als nummer 4 krijg ook ik een voldoende.

  Om 20.00 de trainingen van Robin en Gideon, Hun groepjes zijn  vanwege de gunstiger tijd voor volwassenen groter, wat zowel gunstig als ongunstig kan uitpakken. Beide werken hun training af. Eindelijk is Ingrid in staat wat te eten, de  spanning is weg. Naderhand samen in het bos wezen kijken tot ook de laatste trainingen er op zitten, diverse deelnemers blijven gezellig buurten in afwachting van. Zowel Gideon als Robin slagen ook voor hun Proeve van Bekwaamheid, waarmee we als vereniging een 100% score hebben, 6 van de 6 zijn gediplomeerd trainer, Hoe gaaf is dat.

  Voor ons alles Zes een mooie zonnebloem met cadeautje namens de activiteiten-commissie, en een supergave Trainers Hoodie Van Marc Franzen gekregen waarmee we de winter vast goed doorkomen

  Allemaal veel gehad aan de opleiding, bewust wording waarom je iets doet, en dat kan onderbouwen. Met dank aan Eric van den Ham als opleider en Jesper Hommes als examinator.

 • 15 mei 2020

  We zijn weer begonnen

  Nadat we op 29 april de jeugdtrainingen hebben hervat, zijn we op 12 mei weer met de volwassenen groep gestart. Na 8 weken (!) eindelijk weer touwen in de handen en na afloop zere handjes en de nodige spierpijn. We voelden ons als koeien die na de lange winter op stal eindelijk weer de wei in mochten.

  En er wachtte een dubbele verrassing: We hebben als vereniging van de nood een deugd gemaakt door in de periode dat de poort op slot zat de baan te vernieuwen. Wat is die gaaf geworden! 1,5 maand hebben we er met een flinke bouwgroep aan gewerkt. Het was bijna therapeutisch om op die manier toch even in het bos te mogen zijn. Hoewel het wel een trieste aanblik was om de oude baan ontmanteld te zien. Het moet eerst slechter worden voordat het beter wordt, moesten we maar denken. Maar het resultaat mag er zijn. Met chique roestvrijstalen koppelstukken vorderde de bouw gestaag. En nu hebben we een heuse daknet swingover op 5 meter hoogte: het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de baan.

  Wel even geduld totdat ons Corona protocol het weer toelaat om met proeflessen voor nieuwe leden te kunnen starten. We houden jullie op de hoogte.

 • 1 juli 2019

  In de media – Loil

  Niet alleen eigen website of Facebook, maar de Gelderlander weet onze vereniging ook te vinden. Met een heus interview van de survival run in Loil van onze Marjan Schoemaker.

  https://www.gelderlander.nl/montferland/achtste-survivalrun-loil-trekt-duizend-mensen~ac6ebe94/

 • 6 november 2018

  Rutbeek Survivalvereniging bestaat 5 jaar!

  Dit jaar bestaat Rutbeek Survivalvereniging 5 jaar! Ter ere hiervan werd een gezellige brunch georganiseerd, en kreeg de vereniging van Jacco en Ingrid een fraaie bel aangeboden!

 • 2 januari 2018

  Uitreiking NK JSC Vollenhove

  Op 11 november werd het NK JSC gehouden in Vollenhove. Ons lid Marjolein haalde daarbij een fraaie 2e plaats, gefeliciteerd!

 • 31 mei 2017

   Nieuwe kledinglijn

  De nieuwe kledinglijn van Rutbeek Survival is klaar! Naast de tight, het t-shirt en het jasje is er nu ook een lekker warme hoodie toegevoegd aan de kledinglijn. Alle kleding is vanaf nu te bestellen in de webshop.

 • 24 maart 2017

  Odin Survivalvereniging wordt Rutbeek Survivalvereniging

  Met ingang van 24 maart 2017 gaat de eerste Enschedese survival vereniging verder onder de naam Rutbeek Survival. Met de prachtige locatie aan het Rutbeek in Enschede staat de vereniging open voor alle categorieën sporters die zich met de survival sport willen bezighouden.

  Op naar een mooie tijd met deze mooie en vooral leuke sportieve vereniging!

Activiteiten

 • 27 september 2021

  Dit jaar is er een familie run georganiseerd. Kinderen en volwassenen namen verschillende familieleden mee.

  Voor foto’s kun je kijken op onze eigen galerij. Of die van één van de deelnemers

  https://www.rutbeeksurvival.nl/over-rutbeek-survivalvereniging/fotoalbum/2021-familie-run/

  of

  https://marron.pixieset.com/rutbeeksurvivalfamilierun2021/

 • 21 mei 2019

  Rutbeek Survival Run

  Zondag 22 september organiseert Stichting Rutbeek Survivalrun weer een run op het Rutbeek. Met de afstanden van 5 en 7 km verdeeld onder:

  • 5 km familierun: groepen vanaf 2 personen. Minimale leeftijd 6 jaar (mits onder begeleiding)
  • 5 km individueel: vanaf 10 jaar
  • 7 km koppel en groep: vanaf 15 jaar
  • 7 km individueel: vanaf 15 jaar

  Meer info staat op:
  Website: https://www.rutbeeksurvivalrun.nl/
  Facebook Event: https://www.facebook.com/events/347431909457602

 • 6 maart 2019

  Jeugdkamp en BBQ 2019

  In het weekend van vrijdag 5 juli t/m zondag 7 juli is voor alle jeugdleden vanaf 8 jaar en ouder een jaarlijks jeugdkamp georganiseerd. Afsluitend met een BBQ. Het kamp en BBQ is op de locatie van Buitencentrum De Voshaar (Oude Boekelerdijk 40, 7546 PZ Enschede).

  5,6 en 7 juli is er weer het Jeugdkamp en wordt afgesloten met de jaarlijkse BBQ.

  Je kunt je hier aanmelden.

 • 18 december 2018

  Sinterklaas training 2018

  Ook dit jaar werden we tijdens de training weer verrast door zwarte pieten voor een gezellige Sinterklaas training!

 • 26 oktober 2018

  Halloween training 2018

  Lekker griezelen tijdens de Rutbeek Survival Halloween training!

 • 9 juli 2018

  BBQ 2018

 • 9 juli 2018

  Jeugdkamp 2018

 • 12 februari 2018

  Carnavalstraining 2018

 • 2 januari 2018

  Nieuwjaarsduik 2018

  Ook dit jaar was er weer een nieuwjaarsduik bij Rutbeek Survivalvereniging!

 • 2 januari 2018

  Kerstbrunch 2017

  Op 23 december werd er een gezellige kerstbrunch voor onze jeugdleden georganiseerd!