Survivaltraining

Survivaltraining

Rutbeek Survival verzorgt training voor zowel jeugd als volwassenen. De survivaltraining helpt loopconditie op te bouwen, maakt het lichaam sterker en vergroot klim- en klautervaardigheden. Zo word je goed voorbereid op deelname aan survivalruns. Survivaltraining zorgt tevens voor een goede basis voor deelname aan obstacle runs.

Om uit te proberen of de survivalsport iets voor jou is kun je vrijblijvend maximaal vier trainingen gratis meetrainen. Omdat een goede begeleiding tijdens de training belangrijk is, vragen we je wel vooraf te melden bij de trainers. Vul daarom dit formulier in.

Een survivaltraining bestaat uit een aantal onderdelen. De warming-up start veelal met een ronde hardlopen (1-2 kilometer) gevolgd door specifieke oefeningen om de verschillende spiergroepen voor te bereiden op de training. Aansluitend wordt een programma afgewerkt waarbij het nemen van hindernissen wordt afgewisseld met hardlopen en krachtoefeningen.

In het trainingsprogramma wordt rekening gehouden met de wedstrijdkalender van de Survival Bond Nederland. Dat wil zeggen dat in de trainingsopbouw naar een aantal grote survivalruns wordt toegewerkt.

Wat is een survivalrun?

De survivalsport is een combinatie van duurloop en het nemen van hindernissen op natuurlijk terrein. Hindernissen die zijn opgebouwd uit onder andere touwen, netten, balken en bomen. Ook heuvels, bruggen en duikers maken deel uit van het parcours. Het waden door sloten en vaarten wordt niet geschuwd. Daarnaast kunnen houthakken, boogschieten en kanoën onderdeel zijn van een survivalrun. Survival is een uitdagen en gevarieerde sport, waarbij zowel lenigheid, uithoudingsvermogen als kracht getraind worden. Het toepassen van de juiste techniek is erg belangrijk, lef en doorzettingsvermogen worden op de proef gesteld. Het trainen in de gezonde buitenlucht gaat het gehele jaar door ongeacht hitte, vorst, regen of sneeuw. Survival heeft ook een speels element, want het survivalterrein lijkt op een grote apenkooi, waar met veel plezier door iedereen getraind wordt.