Survival run Udenhout

Het is zaterdagochtend 18 september om 07:49 uur, mijn telefoon trilt, in de app een bericht van Rob: “Nog 1 dagje… de spanning stijgt”, hierop stromen de berichten binnen en delen we (Rob, Robin en ik) onze spanning voor de middellange survivalrun te Udenhout.

Ik kijk terug in de geschiedenis van de app en zie de hindernissen die ons te wachten staan voorbijkomen, De moffelhoeve, De dam, De eindhindernis en natuurlijk de beruchte kasteellaan combi (inclusief video). Wat een uitdaging, zouden we er klaar voor zijn……

Zondagochtend 19 september om 08:30 uur. We komen samen bij Robin en zitten aan de keukentafel, een heerlijk bakje koffie, die hadden we ook even nodig. Eindelijk mogen we weer, zouden we er klaar voor zijn, we hadden goed getraind maar een wedstrijd was toch wel weer erg lang geleden.

Enthousiast dat we eindelijk weer een run mogen lopen springen we in de auto en vertrekken richting Udenhout, onderweg bespreken we alle hindernissen nog een keer en genieten we al van het mooie weer. Na een klein uurtje komen we achter dat er meerdere wegen zijn die richting Udenhout leiden, want ter hoogte van Barneveld zien we op de bebording dat Amsterdam al mooi dichtbij komt, Via Arnhem zou het een stuk sneller zijn geweest om naar het Zuiden te rijden, maar via Utrecht was ook prima?. We waren gelukkig op tijd vertrokken en dat kwam goed uit, want ook een sanitaire stop kon niet uitblijven na al het water dat er werd gedronken.

Al met al kwamen we ruim op tijd aan en konden we ons rustig voorbereiden op de start.

Om 11:55 uur is het dan zover en kunnen we eindelijk van start, We mogen direct beginnen met een enkele swingover en volgen hierna het parcours en verlaten het dorp, na een paar honderd meter valt de spanning weg en zitten we eindelijk in de wedstrijd. Het parcours is mooi en de gebouwde hindernissen zijn indrukwekkend, de een is nog groter dan de ander en we genieten van iedere uitdaging. Het gaat voorspoedig en na iedere km hoor je onze horloges een melding afgeven, gelukkig lopen deze ook bijna synchroon.

Uiteindelijk is er geen hindernis geweest waarbij we in de problemen zijn gekomen en hebben we de 14 km en 33 hindernissen in 2 uur en 40 min afgelegd.Nu even nagenieten en dan op naar de volgende uitdaging op 23 oktober in Neede.